вторник, 26 януари 2016 г.

Свинско филе с гъби




Айде пак малко соленко че от много сладко, че ни стане лошо. Тази рецепта видях в книгата на Манчев и Шишков която си взех от Лидл. Хубви са рецептите и продължавам да пробвам.


Необходимите продукти: 600 гр свинска плешка без кост (аз използвах филе), 200 гр печурки, 200 мл сметана, 50 фр масло, 1 стрък розмарин, 100 мл зехтин. В рецептата има и тиква която не усях да приготвя.


Месото се овкусява с черен пипер и сол и се запържва до златисто. Поставя се в тавичка с малко вода и се пече около час на 180 градуса. Гъбите се почистват и нарязват, задушават се с малко зехтин след 4 минути се добавя и маслото и сметаната. Поръсва се с розмарин и се оставя да се редуцира сметаната. 
Не направих тиква но не устоях на Явровските картофки и си сипах малко за гарнитура. Поръсете с пресен лук много свежо става.

Да Ви е сладко!
И споделете ако Ви харесва :)


Погрижихме се за коремчето, а сега може да се погрижите и за кожата си ----->
http://daylong.bg/

2 коментара:

  1. Много апетитно изглежда! До колко да очаквам крехкост от месото? Обикновено не се захващам със свинското филе именно поради тази причина, а съм хапвал много сочно такова, но все още не съм открил точната рецепта за него, затова и питам да не би да е тази :P?

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Зависи и от месото и от това да се уцели точното готвене при мен се получи крехко, но аз винаги очаквам повече относно креккоста и съм много критична. Трябва да изпробвате рецептите от тази книга са много хубави според мен. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване