петък, 1 януари 2016 г.

Новогодишна торта


Да ни е честита новата 2016 година! Да е здрава, мирна и плодородна! Усмихвайте се, правете добрини и не очаквайте нищо насреща, удовлетворението ще ви бъде награда.

Тортата е пълна импровизация с малко продукти, затова пък всички я харесаха и си е хапнаха с удоволствие.


Необходимите продукти: 200 гр майонеза, 1 ч ч захар, 1 3/4 ч ч брашно, 50 гр какао, 10 гр бакпулвер, 1 ч ч вода, 1 ванилия.
За крема: 400 гр маскарпоне, 2 с л пудра захар, 150 мл сметана, ванилия, портокалова кора.
За гарниране: ванилови ябълки и боровинково сладко.
За декорация препечени бадеми и кокосови стърготини.
можете да разбъркате всичко на ръка с тел, може и с миксер. Получената смес изсипете в 2 тавички и изпечете на 180 градуса. След като се охладят напълно може да сглобите тортата. Сложете първият блат в чиния и поставете ринг около него. поръсете целия блат с ванилени ябълки. Намажете с крем и поръсете боровинково сладко отгоре. Поставете вторият блат притиснете леко и намажете с крем. Оставете в хладилник за няколко часа и отстранете ринга. Измажете страните с крем и панирайте с кокос и бадеми. украсете по ваше желание.
Ваниловите ябълки може да си направите много лесно и да ви служат за всякакви сладкиши. Обелете и почистете ябълки нарежете на ситно и добавете захар наполовина на теглото на ябълките. Сложете ванилова шушулка и ги оставете на котлона на слаб огън да се задушат и омекнат. Като им изври водата добавете 2 с л глюкоза и оставете да се посгъсти малко, но не и да става на гъсто сладко плодовете трябва да са по свежи от тези в сладко. Насипете в бурканчета и затворете. Може да използвате и за пай и за палачинки и за каквото ви се прииска.
Да Ви е сладко! 
Ако Ви е харесала моята лека и вкусна торта споделете я с бутоните под публикацияата.


1 коментар: