четвъртък, 10 юни 2021 г.

Торта - Френска брюнетка




Накратко "френска" е, защото е, като Френска селска, но е с тъмни блатове, а не с бели, та затова е брюнетка.


Необходимите продукти:
2 яйца,
1 ч ч захар,
3 с л мед,
1 ч л сода,
1 ч л канела,
80 гр масло,
2-3 с л какао,
500 гр брашно плюс малко за точенето.
За крема:
700 гр заквасена сметана,
200 гр течна сметана,
250 гр маскарпоне,
портокалова кора,
50 гр пудра захар.

За плънка:
желе от червени боровинки и натрошени бисквитки орео.
За декорация:
нарязани ядки шамфъстък, дехидратирани ягоди, листенца мента.

В тенджера се разбиват яйцата и захарта, добавят се и другите продукти без брашното и какаото. Бърка се и се загрява докато започне да променя леко цвета. Започва да се навдигаи да кипи, свалете от котлона и след няколко минути добавете брашното. Бъркайте с бъркалка и като стане много гъсто омесете на ръка. Внимавайте да не се опарите, ако е още горещо.

Разделете на 8 топки и разточете върху хартия за печене. Корите трябва да са с дебелина около 3 мм. Печете на 200 градуса до златисто внимавайте, че са тънки и лесно изгарят. За да ми е по лесно и бързо точа върху две хартийки, които непрекъснато сменям във фурната.


За крема всички продукти се слагат в купата на миксера и се разбиват до желаната гъстота.

Сглобяването е супер лесно, за една стандартна торта трябват 5 от платките. Една от тях се смила на трихи за панирането.


Слагате една платка намазвате 1/5 от крема и слагате желе на няколко места. Поръсвате натрошени бисквитки Орео. Отново платка, крем и тн. Завършвате с крем като покривате и бордовете. Може да сглобите и в ринг и да оставите да се стегне в хладилник, след което да измажете отсстрани. Панирате с трохи цялата торта и поръсвате с Орео, ядки и ягодови парченца. Може да украсите и по друг начин, както ви харесва.

Да ви е сладко!


Ако ви е харесала тази лесна тортичка направете си я и споделете публикацията с бутоните под публикацията в любимите си мрежи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар