Бърза и лесна тортичка за домашна употреба при нужда от десерт за вашите гости или просто, за да си подсладите уикенда.
Необходимите продукти :
За блата ползвах рецептата на тази торта .
Направих половин доза и я изпекох в малка форма с диаметър 16 см. Готовият блат се оставя да се охлади и се разрязвана три платки.
За крема ви трябва :
200 гр масло меко,
1 консерва кондензирано карамелизирано мляко,
1/2 ч ч фъстъчено масло Белун,
3 с л крема сирене,
ванилия,
2 с л портокалови корички от сладко нарязани на ситно.
200 гр масло меко,
1 консерва кондензирано карамелизирано мляко,
1/2 ч ч фъстъчено масло Белун,
3 с л крема сирене,
ванилия,
2 с л портокалови корички от сладко нарязани на ситно.
За сиропиране:
2 с л коняк,
1/2 ч ч захарен сироп или такъв от компот от праскова.
2 с л коняк,
1/2 ч ч захарен сироп или такъв от компот от праскова.
За гарниране между блатовете:
2 банана.
За заливката:
80 гр тъмен шоколад,
1 с л олио.

Сглобяването е лесно блат, сироп, крем банани. Това се повтаря като след третият блат се завършва с крем. Залива се с разтопен шоколад и се улрасява по желание.
Малките точици и бучици по крема, които се виждат на снимките са от парченцата карамел от кондензираното карамелизирано мляко, те остават хрупкави в крема.

Да ви е сладко!

Ако ви е харесала тази рецепта направете си я и споделете с бутоните под публикацията.

Можете да следите всичките ми публикации и на страничката ми във Фейсбук, само трябва да я харесате! Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.

2 банана.
За заливката:
80 гр тъмен шоколад,
1 с л олио.
Сглобяването е лесно блат, сироп, крем банани. Това се повтаря като след третият блат се завършва с крем. Залива се с разтопен шоколад и се улрасява по желание.
Малките точици и бучици по крема, които се виждат на снимките са от парченцата карамел от кондензираното карамелизирано мляко, те остават хрупкави в крема.
Да ви е сладко!
Ако ви е харесала тази рецепта направете си я и споделете с бутоните под публикацията.
Можете да следите всичките ми публикации и на страничката ми във Фейсбук, само трябва да я харесате! Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.
Здравейте искам да попитам за колко сантиметрова форма е оригиналният блат.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, 23-34 см е за цялата доза.
Изтриване