понеделник, 17 февруари 2020 г.

Шоколадова торта с фъстъчен крем



Бърза и лесна тортичка за домашна употреба при нужда от десерт за вашите гости или просто, за да си подсладите уикенда.


Необходимите продукти : 
За блата ползвах рецептата на тази торта 
Направих половин доза и я изпекох в малка форма с диаметър 16 см. Готовият блат се оставя да се охлади  и се разрязвана три платки. 

За крема ви трябва :
200 гр масло меко, 
1 консерва кондензирано карамелизирано мляко,
 1/2 ч ч фъстъчено масло Белун
3 с л крема сирене, 
ванилия,
2 с л портокалови корички от сладко нарязани на ситно.
За сиропиране: 
2 с л коняк, 
1/2 ч ч захарен сироп или такъв от компот от праскова.
За гарниране между блатовете:
 2 банана.
За заливката: 
80 гр тъмен шоколад, 
1 с л олио.



Сглобяването е лесно блат, сироп, крем банани. Това се повтаря като след третият блат се завършва с крем. Залива се с разтопен шоколад и се улрасява по желание.
Малките точици и бучици по крема, които се виждат на снимките са от парченцата карамел от кондензираното карамелизирано мляко, те остават хрупкави в крема.



Да ви е  сладко!



Ако ви е харесала тази рецепта направете си я и споделете с бутоните под публикацията. 



Можете да следите всичките ми публикации и на страничката ми във Фейсбук, само трябва да я харесате!

2 коментара:

  1. Здравейте искам да попитам за колко сантиметрова форма е оригиналният блат.

    ОтговорИзтриване