вторник, 19 ноември 2019 г.

Картофена запеканка



Това ястие се получи толкова вкусно, че нямаше нужда да питам - "Харесва ли ви?" домашните само започнаха да го хвалят щом го опитаха. Супер лесно е, нали ви обещах ще качвам само лесно рецепти, а от вас очаквам само да се вдъхновите и да споделите какво се е получило. Ако споделие снимка подпубликацията във Фейсбук, можете да спечелите и награди от Кикоман. Аз имах малко препядствия тези дни и въпреки, че закъснях, реших да споделя и последната ми рецепта.

На 21 октомври започва националната есенна на кампания „Храната обича Kikkoman“, която ще продължи до 17 ноември и ще раздаде 84 страхотни кулинарни награди за най-големите фенове на кулинарията. Като част от нея, отправям към Вас предизвикателство: Харесайте моята публикация на фейсбук страницата ми или публикувайте, като коментар към нея снимка, на която сте открили емблематичната бутилка на Kikkoman, и заедно можем да спечелим страхотни награди!







Гледайте хубаво бутилката се крие навсякъде!



Необходимите продукти:
1 кг настъргани на едро картофи, 
500 гр гъби,
60-70 гр масло гхи,
300 гр кайма, 
риган, 
сол,
 черен пипер, 
олио, 
200 мл сметана, 
150гр топено сирене, 
150 гр кашкавал.

Запържете гъбите нарязани на дебели филийки в маслото. Добавете овкусената кайма пригъбите и разбъркайте да се раздроби каймата. Трябва да се получат едри трохи, като половин топче за супа. Настърганите картофи овкусете с риган, сол, черен пипер и олио. Изсипете половината от картофите в съда за печене. Отгоре изсипете гъбите и покрийте с топено сирене. Завършете с картофи и заравнете. Залейте със сметаната и печете на 200 градуса до готовност на картофите. Поръсете с настърган кашкавал след като извадите от фурната. Поднесете със свежи доматчета. 


Да ви е сладко!

Ако ви е харесала тази бърза гозба, направете си я и споделете с бутоните под публикацията! Благодаря ви предварително!
Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.





Няма коментари:

Публикуване на коментар