неделя, 23 юли 2017 г.

Пиле Корма



Това не е оригинална рецепта, от тук от там съм сглобила собствена версия, накрая се получи много добър вариант. Използвах подправките на Spizing, но не и рецептата от опаковката. Съжалявам, но трябва да призная, че почти съсипах едно пиле с рецептата за Пири Пири от опаковката им. Сега реших да ползвам друга рецепта, и резултата с супер. Значи Подправката е добра, но не и рецептите, като чета описанията са почти еднакви и предполагам, че резултата ще е същият, с която и да е подправка.


Необходимите продукти: 650 гр пилешки гърди нарязани на тънки ленти напречно на мускула, 1 голяма глава лук, 1 голям морков, 1 скилидка чесън (по желание), 60 грама кашу, 250-300 мл кисело мляко, сол, олио, 1 ч ч булгур.


Подправете пилешките хапки с 1/3 от кърито (от опаковката на подправките №2) и мaлко сол, оставете го в хладилник няколко часа. 
Пасирайте кашуто с киселото мляко и 1/3 от кърито.
Сложете в дълбок тиган малко олио и задушете за кратко лука и моркова и чесъна, избутайте ги към стените и в средата сложете пилешките късчета. Разпределете ги тaка, че да са всички на дъното. Не бъркайте докато на се запекат. Обърнете ги едно по едно и оставете да се запекат и от другата страна. Вече може да разбъркате и да добавите пасираното кашу с млякото. Оставете за 20-25 минути на слаб огън да ври под капак. Тук може да добавите и от пликче №3 или от чилито. Аз не сложих допълнително подправки и добре, че не го направих, беше си пикантно точно толкова колкото мога да понеса.


През това време сложете на друг котлон булгура с две чаши вода, щом заври намалете котлона на слаба степен и оставете под капак за 7-8 минути. 
Сервирайте, като направите гнездо от булгур и в средата сложите късчета пилешко. Залейте булгура с малко от соса. Поръсете с прясна подправка магданоз или див лук. 
Бързо лесно и вкусно само за 30 минути и сте готови с вечерята, предварителната подготовка е не повече от 10 минути.


Да Ви е сладко!

Ако Ви е харесала моята рецепта споделете я с бутоните под публикацията!



Няма коментари:

Публикуване на коментар