сряда, 5 септември 2012 г.

Руло и половина


Кръстих  го така, защото и на вкус и на размер стана руло и половина!


Искаше ми се да си направя нещо сладичко и както винаги реших да се поогледам за рецептичка . Не търсих дълго защото като се потопих в блога на Йоли и веднага ме грабна рецепта с интересен изглед и вкусни съставки . Точно след 10 минути проверката на хладилника беше направена и продуктите заредени на работният плот.


 Сега аз си изменям винаги по нещо но рецептите търпят по една две промени . Ето това е рецептата на Йоли     http://yoli-www.blogspot.com/2009/04/blog-post_21.html  Аз промених само ядките и ги сложих отгоре . Моето руло стана Лешниково - бадемово защото използвах бадеми и Нутела.

Реших да му направя чертичките на обратно но нещо се забавих с бялата смес , та стана като на петънца, а не на чертички. Отгоре реших да го намажа с малко ганаш, за да ми се залепят бадемите.


Но пък вкуса е направо невероятен и няма да сгрешите ако го направите за вас или по някой специален случай за гости.

Ето и нужните продукти : За блата -3яйца , 2/3ч ч захар, 2/3ч ч брашно, 2 ванилии, 2 с л какао.
За крема - 300мл сметана, 200гр шоколад, 100 гр лешникова нуга или нутела.

Обяснявам кратко- Яйца +захар= крем+брашно и ванилия в 1/2  тесто добавете- 2с л какао. В тавичка  с хартия се пече на 180 градуса като се внимава да не се прегори.
Крем - 150 Сметана ---->загрява се+ шоколада= ганаш---->150 разбита  сметана----> като изстине се добавя нутелата. Така го направих аз и имах възможност да си отделя за отгоре малко ганаш.
Наръсено с голяма доза белени и леко запечени бадеми.

Да Ви е сладко!

2 коментара:

  1. Като гледам това руло, наистина изглежда вкусно и половина! :) Страхотно е! Поздравления! :)

    ОтговорИзтриване