Руска рецепта с английски чай, може да Ви се струва нещо не много добро като комбинация, но на мен ми хареса.
Пряники по рецепта на Веси Казакова!
http://sladkoisoleno.blogspot.com/2012/11/blog-post_6.html
Обикновено когато погледнеш нещо за хапване, имаш определени очаквания за вкуса, но тези сладури надминаха всички мои очаквания.
Необходимите продукти:
3 ч ч брашно, 1 яйце, 50 мл мед , 50 мл вода, 1 ч ч(200 мл) захар, 1/2 ч л сода, 1/2 ч л подправки (канела, кардамом , кориандър), 50 мл олио.
Смесете водата, захарта и меда в тенджерка или касерола и разтопете на котлона не оставяйте да завира . Отстранете като се е разтопило всичко и добавете 1/2 от брашното и оставете да се охлади. Замесете с останалите продукти и оформете топчета колкото орех. Подредете в тавичка с разстояние между тях. Печете на 200 градуса за около 15 минути в зависимост от вашата фурна. Не препичайте, защото се втвърдяват.
За глазурата: 4 с л захар, 2 с л вода , 1 с л сок от лимон. Захарта и водата се слагат в малък съд да заврат оставят се да поврат 5 минути след това се добавя лимоновият сок. Намазват се сладките, които са леко охладени.
Ако успеете да ги скриете някъде да изсъхнат и да ги затворите в кутия за една нощ ще се насладите на уникален вкус и аромат, ако не ще си направите още една доза като мен докато ги няма домашните любимци.
Да Ви е сладко!