Кюфтеца като кюфтенца, ама не съвсем. Трябва да ги опитате лесни са и много богати на вкус. А този сос е съвсем обикновен, но много си подхождат.
Освен кайма и подправки ще ви трябва и пушено сирене и кашкавал. Този път не мога да дам точна рецепта с грамажи защото каймата ми е домашна и изобщо не съм я мерила , но сложих черен пипер, кимион, сол, червен пипер,1 глава лук, 1 яйце, 2 филии хляб, магданоз.
След като омесите каймата разделете на топчета и сложете на всяко топче по едно парченце пушено сирене. Подредете в тавичка и печете до готовност, накрая поръсете с кашкавал преди да ги извадите.
Ако желаете да си приготвите и соса сложете 400 мл доматен сок без семки да заври, добавете сол на вкус, 1 щ черен пипер, 1 щ кимион, 1/2 ч л червен пипер, и малко олио. Като се редуцира добавете 2 л пшеничено нишесте разтворено във вода. Бъркайте за да не стане на гранулки. Хубав е и студен.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар