понеделник, 28 януари 2013 г.

Кифлички със сусамов тахан и глазура






Бели кифлички с тахан мармалад и глазура по желание.


 Необходимите продукти: 1 яйце, 250 мл прясно мляко,100 гр захар, 1 ч л портокалова кора, 1/2 кубче мая, 5 с л олио, 1 к л сол,1с л екстракт ванилия, 4 с л сусамов тахан ванилия, брашно (около 650гр) за средно меко тесто .
Сложете маята с млякото, 1 ч брашно и две лъжици захар да кипне. Замесете тестото с останалите продукти . Оставете да почине и разделете на две топки, всяка топка разточете на кора с дебелина 0.5 см нарежете на 16 парчета като торта. Сложете мармалад на широката част на всяко парче и завийте внимателно за да не изтече пре печенето. Оставете да се навдигнат намажете малко с водичка и печете на 180 градуса до зачервяване.
След като изстинат залейте с глазурата.


За глазурата: 100 гр бял шоколад и 30 мл прясно мляко. Затоплете млякото и сложете шоколада да се разтопи напъно, оставете малко да се охлади и залейте кифличките.


Докато изстиват, ако не бъдат нападнати от малки и големи ръчички, може и да останат няколко за да ги глазирам.


 


 След като стегне глазурата можете да украсите с черен шоколад . 






Няма коментари:

Публикуване на коментар