Едни такива вкусотии с малко продукти, които всеки може да си направи стига да има желание и точилка.
После може да хапвате със всичко, то това си е вид хляб без мая.
Необходимите продукти:
4 ч ч брашно,
350 мл вода,
1 ч л сол,
1 яйце,
200 гр масло.
Омесете тесто от всички продукти без маслото. Оставете да си почине 30 минути. Разделете на 6 топки. Разточете тънка кора.
Намажете с маслото и нарежете на ленти с ширина около 3 пръста.
След това навийте лентите на руло една върху друга като ги застъпвате.
Оставете рулцата завити с фолио да постоят поне 30 минути. Може и в хладилник, ако е топло времето.
Разточете ги на кора около 20 см диаметър и печете на сух тиган на средна степен. Може да намажете с масло.
Намажете с маслото и нарежете на ленти с ширина около 3 пръста.
След това навийте лентите на руло една върху друга като ги застъпвате.
Оставете рулцата завити с фолио да постоят поне 30 минути. Може и в хладилник, ако е топло времето.
Разточете ги на кора около 20 см диаметър и печете на сух тиган на средна степен. Може да намажете с масло.
Може да хапвате с каквото ви се иска.
Да Ви е сладко!
Рецептата е взета от тук ----> https://www.youtube.com/watch?v=o5Idk5HcqQE&t=28s
Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.
Рецептата е взета от тук ----> https://www.youtube.com/watch?v=o5Idk5HcqQE&t=28s
Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар