понеделник, 23 март 2020 г.

Брауни с квас




За втори път го правя това вълшебство и вече се влюбих в браунито. Преди все не улучвах хубава рецепта, все ми беше глетаво, твърдо и никакво.Бях се отказала да пробвам брауните вече. Тази рецепта видях тук и реших да я направя защото имах излишен квас. Зачудих се малко дали няма да изхабя толкова хубави продукти ама се престраших. Сега не съжалявам, благодаря на Кремена Русева за споделената рецепта.


Продуктите за шоколадово брауни с излишен квас:
300 гр шоколад 
220 гр масло
200 гр захар
5 гр сол (1 чаена лъжичка)
20 гр ванилова захар
3 яйца, на стайна температура
40 гр какао
220 гр излишен квас ( 100% хидратация)
50 мл ром


Фурната се загрява до 180 градуса без вентилатор. Подгответе формата като облечете дъното и стените с хартия за печене.
Маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня и се оставят настрани.
Яйцата, захарта и ваниловата захар се разбиват до гъста, пухкава смес.
Добавете разтопеният шоколад и маслото към разбитите яйца и разбъркайте с шпатула или с миксер на най-ниска скорост.
Добавете какаото и солта и разбъркайте внимателно с шпатула.
Добавете излишния квас и внимателно разбъркайте, докато се усвои напълно в сместа.
Добавете рома и отново разбъркайте внимателно.
 Изсипете сместа във формата, загладете повърхността и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за 25-30 минути.
Извадете тавичката от фурната и оставете браунито да се охлади във формата.
По желание, след като браунито е напълно охладено, може да разтопите 30 гр шоколад с 1 с л олио и да направите лека украса. Аз добавих и малко карамел и шамфъстък.



Да ви е сладко!



Следете всичко тук и тук.



Няма коментари:

Публикуване на коментар