Реших да си приготвя нещо малко по-здравословно, и се поразрових и необятният интернет. Попаднах на блог с красиви снимки и интересни рецепти и си харесах една основа за тарт. Оригинала може да видите тук - https://nmmeiyee.com/2019/05/20/blackberry-white-chocolate-tart-vegan-gluten-free/
Необходими продукти за основата:
1/2 ч ч картофено брашно,
1/2 ч ч брашно от лимец,
1 ч ч бадемово брашно,
1/4 ч ч кокосово масло,
2 с л кленов сироп,
щ сол.
За крема:
1 ч ч печена тиква,
200 гр крема сирене Филаделфия,
200 мл млечна сметана,
3-4 с л сироп от агаве или кленов сироп,
ванилия.
За украса и декоразия:
150 гр тъмен шоколад.
Смесете продуктите за основата в робот и направете основите в подходящи формички, като притискатес пръсти или нещо плоско.
Оставете в хладилник да се стегнат и след това изпечете на 180 градуса до златисто. След като се охладят ги намажете с темпериран шоколад. Отгоре с помощта на пош разпределете крема и украсете по ваше желание.
Това е много подходящо за десерт който може да приготвите предварително и да довършите, когато ви трябва. Може да се приготвят основите и да се замръзят, може да ги оставите в хладилник за няколко дни. От тази доза излизат четири малки тарта с диаметър 10-11см или един голям.
Да ви е сладко!
Ако ви е харесало това предложение, споделете рецептата с бутоните под публикацията! Благодаря ви предварително!
Можете да следите всички рецепти и на страничката ми във Фейсбук. Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар