Благодаря на Валето, че сподели и напомни за този хляб, преди време и аз правих подобен, но с мая и парено тесто. Този е лесен и е вариант с квас.
За префермента:
125 гр брашно,
15-20 гр квас,
12 гр захар,
85 гр студено мляко.
Съставките може да измесите разбъркате с лъжица, после оставете настайна температура 6 часа.
Необходими продукти за основното тесто:
125 гр брашно,
30 гр захар (тук намалих захарта на 15 гр),
1 яйце,
30 гр мляко,
2,5 гр сол,
50 гр масло.
Омесете тестото и оставете за 30 минути. Маслото се добавя след това и се омесва до гладкост. Оставете за 30 минути и разтегнете два пъти през 30 минути. Оставeте през нощта на хладно (балкона или неотоплена стая). Сутринта разделете на топки по 40 гр, разточете всяка и прегънете на две, съвсем тънко се намазва с масло и се подрежда във формата с хартия на дъното.
Аз навих на рулце всяко разточено парченце. Само дето малко неравномерно подредих и това беше причината после да се понавдигне неравномерно. Така си извлякох нов урок, да внимавам с подреждането другият път, защото пак ще го правя!
Втасва около 4-5 часа и се пече в загрята фурна на 180 градуса.
Ако ви е харесала идеята направете си я и споделете с бутоните под публикацията!
Можете да следите новите ми публикации лесно и на страничката ми във Фейсбук.
Хайде да похапнем, това парченце е само 40 гр все пак.....едно с домашен пастет на Ева, мое дело.
И за десерт едно с крема сирене и черешово сладко с ванилия мой патент и производство!
А ако не можете да спрете, повторете....
и пак...
Хайде да похапнем, това парченце е само 40 гр все пак.....едно с домашен пастет на Ева, мое дело.
И за десерт едно с крема сирене и черешово сладко с ванилия мой патент и производство!
А ако не можете да спрете, повторете....
и пак...
I really enjoyed reading your blog thank you so much Biswa Bhromon
ОтговорИзтриванеThank you! You welcome to read and cook! Have a nice day!
ОтговорИзтриванеАх, този квас...само ще преглътна тук...
ОтговорИзтриванеС малко повече време се получава, трябва само желание и търпение!
Изтриване