Преди да Ви разкажа за ашурето, искам да благодаря на едни специални за нашето семейство приятели, за този сервиз, който ми подариха. Благодаря ви семейство Инджови и специално на Ивелин, който го пренесе чак от Афганистан. Сервиза е от камък и е идеален, когато искате да сервирате нещо студено, задържа доста време температурата ниска. Сега осъзнах че ашурето не се вижда, но ще се задоволите с рецептата и тези снимки.
Как съм могла да изпусна толкова ароматно нещо в кулинарията, освен че може да се използва за здраве и красота тази роза е уникална и за вкусотийки.
Необходимите продукти: 1 царевично нишесте, 5 с л захар, 1 ч ч орехи едро счукани, 100 гр Лимец, 1/2 ч ч сироп от рози.
За гарнитура на ашурето - домашен сладолед ванилия и захаросани листенца.
Измийте добре лимеца няколко пъти. Сварете го в 1 л вода, без да го преварявате. Оберете пяната, която се образува. Разтворете нишестето в розовия сироп. Добавете го към Лимеца и добавете захарта и орехите. Насипете в чашки и оставете да се охлади на стайна температура. После приберете в хладилник и го извадете преди сервиране, за да гарнирате със сладолед и листенца.
За рецептата-не знам,но чашите са страхотни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, и аз си ги харесах много, ама и ашурето си го бива! Приятен ден!
ИзтриванеНевероятно красив сервиз! Чудесен подарък и със здраве да си го ползвате!
ОтговорИзтриванеХаресвам ашуре, а с лимеца и сиропа от рози е станало още по-вкусно!
Поздрави!