Преди няколко дни прочетох в някакъв блог, че много си хвалеха брашната в америка. Така реших и аз да си похваля нашите. Истината е, че до сега съм попадала само на две марки кито не съм харесала и няма да купя пак.
Е това вече е нещо, което наистина ви препоръчвам. Не може да имаме такава земя, такива жита, и да не подадем ръка на българския производител на брашна.
От много време използвам предимно брашно на няколко производителя и най-много на София мел.
Сега реших да изпробвам и сравня и други марки. Купих брашно на Топаз-Житко, Мелко и най-новото брашно за пици на София мел.
Резултата е впечатляващ и трите брашна са много добри. Ако трябва да ги опиша, като усещане и това как се работи с тях може би някои хора няма много да ме разберат.
Тестото с брашно Житко ми се видя точно, като брашното от едно време не много бяло, но с аромата на истинско брашно. Много съм стояла до баба ми и аромата на брашно ми се е запечатал много силно.
Мелко е много нежно брашно не беше сбито в пакета, не знам дали имат добавки, за да стоят така рехави брашната или просто вкарват повече въздух в пакетите, но е факт, че тези брашна са по-сипкави някак. Каквото и да направите с тях ще се получи.
И сега последното изпробвано брашно за пица от София мел, брашното е супер изпробвах и рецептата на плика. Получи се много еластично и в същото време крехко тесто. Пиците се харесаха и бяха ометени на мига.
Продължавам с тестовете на брашна, препоръчайте ми вашето, ако има някое много добро.
Докато потготвях тази публикация си купих още едно на Топаз мел, скоро ще се отчета и с инфо за него.
Изберете българското!
Ето и обещаното, с брашно от Топаз мел. Х лебчета с квас.