Това е същият сладкиш само, че с различни добавки и два реда тиквени резенчета.
Няма какво да ви казвам отново същите продукти направо ще ви кажа, какво направих различно. Сложих в две тавички да се пече тиква на тънки парченца. Когато тиквата е готова поръсих с кокосови стърготини. След това изсипах половината от сместа в тавичката в която ще се пече сладкиша. Подредих парченца тиква и отново посипах със стърготини. Най-отгоре отново се изсипва втората половина от сместа. Пече се на 180 градуса до готовност. Трябва да се извади от формата веднага, след като се изпече, в противен случай ще стегне карамела на дъното и няма да излезе.
Като го извадих го намазах с кайсиев ликьор поръсих с разтопен бял шоколад и препечен кокос. Аромата се получи направо велик! Всеки път си казвам, че не трябва да слагам много снимки и не се сдържам, сякаш ми се иска да ви докажа колко е хубав.
Като го извадих го намазах с кайсиев ликьор поръсих с разтопен бял шоколад и препечен кокос. Аромата се получи направо велик! Всеки път си казвам, че не трябва да слагам много снимки и не се сдържам, сякаш ми се иска да ви докажа колко е хубав.
Който иска с лешници и стафиди да си направи първи вариант, който предпочита кокос, вариант две.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесал този сладкиш споделете с бутоните под публикацията.
Ако Ви е харесал този сладкиш споделете с бутоните под публикацията.
За мен първия вариант, за дъщерята и внукът - втория! :)
ОтговорИзтриванеМного изкушаващо си ги поднесла!
Поздрави!
Благодаря за милите думи, направете си който вариант ви харесва повече , а може и ваш да си измислите. Получава се нежно блатче което търпи и леко сиропиране! Приятен ден!
ОтговорИзтриване