петък, 18 октомври 2013 г.

Най-вкусният тиквен сладкиш



Ех тези тикви, толкова да ги обичам, че не мога да им се наситя есенно време. Представям ви супер бърз сладкиш с нежен плътен вкус. Неустоим от първата хапка се влюбваш в него.


Необходимите продукти: една тиква цигулка каквато съм снимала, не много голяма даже е по-хубаво да е малка, за да станат малки симпатични кръгчета, 1 ч лешници, 1чаша захар, 1/2 ч ч стафиди, 3 яйца 50 гр масло, 100 мл вода, 2 ч ч брашно, 1/2 бакпулвер, 1 ч л лимонова кора.


Обелете и нарежете тиквата на тънки кръгчета (3мм), оваляйте всяко кръгче в захар. Подредете в тавичката в която ще се пече сладкиша. И изпечете на 180-200 градуса до готовност на тиквата. 
Поръсете с лешниците и стафидите и залейте с пандишпановата смес: Разбийте яйцата със захарта и добавете брашното на части, като редувате с водата. Накрая добавете и маслото.

Печете до готовност на тестото. Извадете и внимателно прокарайте нож по страните на съда, обърнете върху поднос или тортена чиния.


 За заливката: 3 с л дулче де лече, 50 гр черен шоколад, 1 с л вода. 


Сложете в чаша водата и дулче де лече, стоплете го за 30 секунди в микровълновата фурна, добавете шоколада на ситно и бъркайте докато стане еднородна смес. Залейте сладкиша и украсете по желание с шоколадови стърготини.


  Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар