неделя, 27 октомври 2019 г.

Шоколадова торта с ягоди и боровинки


Тортичка която не мислих да описвам в пост, но отново след желанието на хората от групите във Фейсбук ви я споделям.


Необходимите продукти :
3 яйца,
1 1/2 ч ч захар, 
3/4 ч ч масло,
180 гр шоколад,
1/2 ч л сол,
1 ч л сода,
2 1/2 ч ч брашно, 
1 1/2 ч ч мляко.


Смесете маслото и шоколада и разтопете на водна баня. Добавете захарта и разбивайте докато се стопи. Добавете яйцата едно по едно след това смесете и добавете сухите съставки на части като редувате с млякото. 
Разпределете в две тавички по 23 см, с хартия на дъното. Печете на 175 градуса до суха клечка около 32-36минути.
Охлаждат се в тавичките за 15 минути и след това се вадят върху решетка.

За сиропиране: 1 ч ч сладко от ябълки с ванилия, 2 с л ром, 150 мл вода.
За крема: 300 гр маскарпоне, 300 гр тъмен шоколад, 500 гр сметана.
а плънка между блатовете една купичка ягоди една купичка боровинки.
За заливката: 100 гр тъмен шоколад, 3 с л олио.


За крема сложете шоколада в купа и залейте с половината от сметаната загрята до кипване. Разбъркайте докато се получи гладка и лъскава смес. Оставете да се охлади напълно. Разбъркайте маскарпонето и добавете към него 2/3 от шоколадовата смес, бъркайте за кратко и добавете останалата сметана разбита предварително. С този крем е сглобена и измазана тортата. 


Сглобете тортата, като редувате блат, сироп, крем, плодове и отново блат...Завършете с крем и заравнете. Оставете в хладилник да стегне и измажете отстрани със останалият крем. 
Залейте с разтопения и разреден с олио шоколад и украсете с каквото ви харесва. Аз използвах охладения ганаш за да шприцовам малки розички за борд и отгоре. Добавих пурички и други шоколадови украси.


 Да Ви е сладко!

  


Ако ви е харесала тортата, направете си я и споделете с бутоните под публикацията.




Може да следите всичко и на страничката ми във Фейсбук. Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.



  
  Тези са същите с по-различна украса.

   

Няма коментари:

Публикуване на коментар