1
2
Та-даааа! Карамелено брауни! Много вкусна рецепта, аз много, много не обичам брауни но това ме вдъхнови и очарова с вкуса си.
Пиша ви оригиналната рецепта, която ме вдъхнови и ще ви кажа какви промени направих аз.
Необходимите продукти: 200 гр крема сирене, 3 ч л натурална ванилова захар, 100 гр масло, 3 с л какао, 225 гр захар, 2 яйца, 100 гр брашно с набухвател, 200 гр орехи пекан.
За глазурата: 55 гр масло, 100 гр пудра захар, 2 с л какао, 1 с л прясно мляко.
Както може би се сещате направих промяна на ядките, защото разполагам с обикновени орехи от България. Смених крема сиренето с изварата която пуснаха наскоро в Лидл, "Сладкарска извара". Другата промяна, която направих е, че използвах предвалително направен от мен течен карамел, някак по-карамелено ми се искаше да е, а не какаово.
В купа разбъркайте крема сиренето и ваниловата захар /или смесете захар с остърганата вътрешност на 1 шушулка ванилия/ до гладкост.
Сипете орехите на един слой в тавичка и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8 минути. Отделете 16 ядки настрани.
Разтопете маслото и го пресипете в купичка. Щом поизстине, добавете какаото и разбъркайте до гладкост.
В голяма купа разбийте яйцата със захарта до изсветляване на сместа. Добавете маслото с какаото и разбъркайте. Добавете брашното и разбъркайте до хомогенност.
Намаслете дъното и стените на квадратна тавичка /15х15 см/. Постелете с хартия за печене. Изсипете половината какаова смес и я разпределете равномерно с помощта на шпатула. Поръсете половината орехи. Върху тях изсипете крема сиренето и го разпределете равномерно. Изсипете останалата какова смес, поръсете с останалите ядки. Печете браунито в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
За глазурата сложете маслото в тенджерка заедно с прясното мляко. Щом маслото се разтопи, добавете пудрата захар и разбъркайте. Добавете какаото и разбъркайте до хомогенност.
Извадете изстиналото изпечено брауни и отстранете хартията от дънто му. Залейте с глазурата.
Мнооого ми допадна!
ОтговорИзтриване