Така ми се беше прияло ашуре, повъртях се повъртях се в кухнята и набързо го сварих. Има няма за 35 минути цялата работа.
Необходимите продукти: 1 купичка грухана пшеница Крина, 1 купичка орехи, 1 купичка стафиди накиснати в ром, 6 с л захар, 4 с л с връх царевично нишесте, 1 ванилова захар на Д-р. Йоткер, 1 к л портокалови корички на Д-р. Йоткер.
Сложете пшеницата в гевгир и измийте, прехвърлете в тенджера и сварете. Сварява се за 25 минути макс, долейте вода, за да има поне 1 литър течност. Сипете нишестето предварително разтворено със захарта в малко вода. Добавете ванилията и портокаловите корички, а след това и стафидите, и орехите. Оставете да поври минута две и е готово. Насипете го в купички и оставете да се охлади.
Може да сервирате самостоятелно или с ванилов сладолед.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар