Здравейте отново в тази снежна сутрин на всички, които от снощи чакат рецептата за най-яките шоколадови мъфини. Много са хубави и реших да копирам всичко и на английски, за да е лесно за хората които четат от други страни. Рецептата намеих в този блог. Много съм щастлива, когато попадна на сполучливи рецепти, защото има и много, които никак не се получават и съсипвам продуктите доверявайки се на авторите. Спокойно можете да си приготвите това удоволствие и да му се насладите с чаша сутрешно кафе.
Необходимите продукти: 2 1/2 с л олио, 113 гр масло, 1/2 ч ч шоколадов чипс (натурален),1/2 ч ч неподсладено какао, 3/4 ч ч +2 с л брашно, 1/2 ч л сода, 1 ч л бакпулвер, 1/2 ч л сол, 2 яйца +1 жълтък, 1 ч ч захар, 1 ч л ванилов екстракт, 1/2 ч ч кисело мляко, 1/2 ч ч гореща вода.
Загрейте фурната, пригответе си формите за мъфини. На мен ми се получиха 24 мъфина от тази доза.
Смесете всички сухи съставки в купа.
Сложете маслото, олиото и шоколадовият чипс в купа и разтопете на водна баня или микровълова печка.
Разбийте яйцата със захарта на крем, добавете шоколадовата смес и разбъркайте внимателно на най- бавната скорост.
Добавете млякото и отново леко разбъркайте.
Половината от сухата смес и разбъркайте с шпатула.
Горещата вода и последно остатъка от сухите съставки.
Разпределете в хартиените формички и печете на 180 градуса до суха клечка. Внимавайте, не препичайте, печенето отнема около 16 минути !
Моят крем е малко по-различен, защото исках да използвам една кутия маскарпоне която имах.
За крема : 250 гр маскарпоне, 5 с л нутела, 1 ч ч бита сметана
Ако Ви е харесала тази рецепта споделете я с бутоните под публикацията в любимата си мрежа!
Ingredients
- For the chocolate buttermilk cupcakes:
- 2 and 1/2 tablespoons canola oil (or melted coconut oil)
- 1 stick unsalted butter, melted and slightly cooled
- 1/2 cup semi-sweet chocolate chips
- 3/4 cup + 2 tablespoons all-purpose flour, not packed
- 1/2 teaspoon baking soda
- 1 teaspoon baking powder
- 1/2 cup unsweetened cocoa powder, sifted
- 1/2 teaspoon salt
- 2 large eggs + 1 large egg yolk, at room temperature
- 1 cup granulated sugar
- 1 teaspoon pure vanilla extract
- 1/2 cup buttermilk
- 1/2 cup hot water
- For the chocolate buttermilk buttercream:
- 1 stick unsalted butter
- 3 cups confectioners sugar
- 3/4 cup unsweetened cocoa powder
- 3-4 tablespoons buttermilk, well shaken
- 1/4 teaspoon salt
- 1 teaspoon vanilla
Instructions
- For the chocolate buttermilk cupcakes:
- Preheat the oven to 350 degrees (F). Line a 12-cup cupcake tin with cupcake liners and lightly spray the liners with non-stick spray. Set aside.
- Melt the oil, butter, and chocolate together in the microwave, heating in 30 second increments, stirring between increments each time. You can also melt the oil, butter, and chocolate over very low heat on the stove top, but I find the microwave to be much easier. Whisk mixture until completely smooth and set aside to cool.
- In a medium-sized bowl combine the flour, baking soda, baking powder, cocoa powder, and salt; stir together until thoroughly combined and set aside.
- In a large bowl whisk together the eggs, yolk, sugar and vanilla together, beat until smooth. Add the cooled oil/butter/chocolate mixture and whisk until smooth. Add half of the flour mixture, then half of the buttermilk. Repeat the process until everything is added, and be sure to mix until JUST combined - then quickly stir in the hot water. It's important not to over mix, here! Just stir until evenly combined. Fill each cupcake liner 3/4 of the way full with batter (You will have enough batter to make more than 12 cupcakes). Bake for 16-18 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out clean. Repeat with remaining batter. Cool cupcakes completely before frosting.
- For the chocolate buttermilk buttercream:
- Sift together the confectioners sugar and cocoa powder, whisking well to ensure it's bump and lump free!
- Using a handheld mixer OR a stand mixer fitted with the paddle attachment, beat the butter on medium-high speed until creamy; about 2 minutes. Reduce speed to low and slowly add the sifted sugar/cocoa powder, alternating with the buttermilk, then add the vanilla and salt. Once all of the ingredients have been added, beat on high speed until light and creamy and combined; beat for at least 1 minute on high.
- Frost cooled cupcakes and top with any decorations if desired.
- Cupcakes stay fresh at room temperature in an airtight container for up to 4 days.