Като ги види човек тези хапки и ръцете не го слушат, сами отиват при тях и си вземат поне една.
Продукти:
1 ч ч прясно мляко,
½ ч ч безсолно масло,
1 яйце,
¼ ч ч захар,
1 ½ ч л инстантна мая,
3 ½ ч ч брашно,
½ ч л сол.
Топинг:
2 с л маково семе,
½ ч ч мляко,
¼ ч ч захар,
1 с л масло,
(1 ч ч =240мл.)
Затопля се маслото с млякото до разтопяване на маслото. Смесва се яйцето, със захарта, маята, брашното и солта и към тях се налива затопленото мляко с разтопено масло. Замесва се гладко и еластично тесто, което се прехвърля в намазнена купа, покрива се с найлоново фолио и се оставя около 1 час да втасва. Прехвърля върху набрашнен плот за работа и разделя на 4 части. По инструкциите от оригиналната рецепта, всяка една част се оформя на фитил с дължина около 30 см, от който се се режат шайби /около 2.5 см/ и оформят се, като малки топчета. Подредете топчетата в тава, покрита с хартия на разстояние едно от друго, покриват се с кухненска кърпа и оставят още 15 минути за второ втасване.
Фурната се загрява на 175С и втасалите вече топчета се пекат за около 15-20 минути, до златисто.
Докато хапките се пекат, се подготвя и маковият топинг
В касеролка се налива млякото и добавя маковото семе, като на средна температура се оставя да заври. Следват захарта и маслото, които се смесват само докато се разтворят.
Изпечените бейгъл хапки се изваждат от фурната и още топли се прехвърлят в купа, където се заливат с малко от топинга. Изваждат се и оставят върху решетка да се охладят и отцедят.
Да ви е сладко!
Ако ви е харесала тази рецепта споделете я с бутоните под публикацията.
Страхотни са, нали..., а твоите са така апетитни.
ОтговорИзтриванеДа рецептата е много добра :) заслужава си да я пробват повече хора! Лек ден!
ОтговорИзтриване