Ех, лятото с тези жеги направо ми смаза музата, но при първият по-хладен ден страстта в мен закрещя, огледах се за нови рецепти в групите и ето на, на това се спрях.
Така, като си нямам формички за каноли си имама за фунийки. Една дупка повече е разликата, какво толкова, това няма да ме спре да си направя тези вкусотийки: http://angellovescooking.blogspot.bg/2016/05/blog-post.html
Необходими продукти:1 опаковка бутер тесто за сладкиши Белла,1 яйце, 1-2 с.л. пудра захар за поръсване,
За крема:250 г маскарпоне, 50 г захар, 1 ч.л. чист екстракт ванилия, 100 г бял шоколад, 50 г прясно мляко (или лимончело), 5 г желатин + 30 мл студена вода, 200 мл млечна сметана.
Размразяваме бутер тестото за около 40 минути на стайна температура.
Разбиваме маскарпонето, захарта и ванилията до гладък крем. Накисваме за 5-10 минути желатина в студената вода. Разтопяваме на водна баня белия шоколад. Кипваме прясното мляко, отстраняваме от огъня, добавяме накиснатия желатин и разбъркваме до пълното му разтваряне. Добавяме към разтопения шоколад, разбъркваме до гладка смес и оставяме да се охлади, без да стяга. Добавяме постепенно маскарпонето към охладената шоколадова смес и разбъркваме до гладък крем.
Разбиваме 200 мл млечна сметана до меки връхчета и поетапно добавяме към сместа с маскарпоне и шоколад, като разбъркваме с шпатула или дървена лъжица от долу нагоре - до пълното им смесване.
Загряваме предварително фурната до 220С или 200С с вентилатор.
Застиламе дъното на хартия за печене.
Разстиламе последователно корите бутер тесто върху леко набрашнена работна повърхност или листа, в който са опаковани.
С нож за пица или остър нож изрязваме по дължина на кората лентички около 1.5-2 см излизат по 9-10 от лист тесто. Увиваме около фунийките, намазваме с разбито яйце и подреждаме в тавата, поръсваме със захар.
Печем в предварително загрята до 220С или 200С с вентилатор фурна 15-20 минути, или до златисто.
Освобождаваме още топли от фунийките и оставяме върху решетка, докато изстинат напълно.
Пълним обилно с помощта на пош с крем и поръсваме с ядки нарязан шам фъстък бадеми или други.
Няма коментари:
Публикуване на коментар