Лято, жега и много ангажименти и накрая резултата е отсъствие от блога. Нямам време да се завъртя в кухнята взе да ми липсва печенето много. Издебнах един малко по хладен момент и веднага си пекнах една тортичка.
Много нежна, ароматна и с наситени вкусове. При допир с езика и небцето направо се стопява, и усещате малинки и шоколад тук там.
Необходимите продукти: 3 яйца, 150 гр масло, 50 мл прясно мляко, 150 гр захар, 125 гр шоколад, 160 гр брашно, 50 гр бадемово брашно, 2 ч л бакпулвер, шепа малини, шепа шоколадов чипс. Филирани бадеми за поръсване.
За крема: 250 гр маскарпоне, 60-100 гр Нутела зависи колко сладко искате да е кремчето.
Разбийте маслото със захарта на крем, добавете едно по едно яйцата. Стопете шоколада на водна баня и го размесете с прясното мляко. Добавете шоколадовата смес към маслото. Пресейте брашното с бакпулвера и добавете бадемовото брашно. Разбъркайте с шпатула и изсипете половината от сместа в тавичка с хартия на дъното. Подредете малините по тестото и поръсете с шоколадов чипс. Отгоре изсипете останалата смес и заравнете внимателно. Поръсете с филирани бадеми. Печете в загрята на 180 градуса фурна, до суха клечка.
След като изстине блата го разрежете с конец и намажете крема внимателно.
След като сглобите тортата може веднага да се хапва.
При необходимост от съхранение в хладилник изваждайте малко преди сервиране да се отпусне.
След като изстине блата го разрежете с конец и намажете крема внимателно.
След като сглобите тортата може веднага да се хапва.
При необходимост от съхранение в хладилник изваждайте малко преди сервиране да се отпусне.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар