Представяте ли си да останете без яйца в хладилника, а да ви сърбят ръцете да си направите нещо вкусно и да зарадвате домашните любимци. От друга страна се сещам че имам приятелка алергична към яйца така че рецептата е много подходяща за такива хора.
Много богат се получи вкуса и бъобще не му липсват яйцата. Ядките които са между двата крема се напояват с влагата и стават много хувави, като млечен орех.
Необходимите продукти: 1 ч ч сладко (аз ползвах ягодово), 2/3 ч ч олио, 1 ч ч прясно мляко, 2 ч ч брашно, 1 ч ч счукани орехови ядки, 1 с л какао, 1 1/2 ч л бакпулвер, 1 ванилия, 1/2 щ сол.
За крема: 1 л прясно мляко, 100 гр нишесте, 7 с л захар, 1 ч ч сметана, ванилия, 1/2 желатин, 1 лимонова кора, сока на 1/2 лимон.
Сварете крем от прясното мляко и нишестето със захарта, както обикновен крем. Добавете лимоновата кора и лимоновият сок. Получава се гъст крем. Разделете го на две и оставете да се охлади леко. Едната половина се изсиппва върху ябълките, а в другата сложете сметаната разбита на гъст крем и разтвореният на водна баня желатин.
За гарниране: 1 ч ч ванилови ябълки, 1/2 ч ч орехови ядки.
За украса карамелизирани орехи, карамелени трохи, карамелен сос.
Всички сухи съставки се смесват. В блендер сложете сладкото, олиото и прясното мляко. Разбийте за да се получи гладка смес. Смесете със сухите съставки. Изсипете в тавичка и печете на 180 градуса до суха клечка.
Оставете да се охлади. Сложете го в чиния или поднос сложете ринг около него и намажете обилно с ваниловите ябълки. Изсипете крема без сметаната. Поръсете с ореховите ядки. Изсипете другият крем и заравнете. Оставете в хладилник поне за една нощ. Отстранете ринга и украсете по ваше желание.
Ако Ви е харесало моето предложение, направете си го и споделете с бутоните под публикацията.
Други случаи в които съм използвала тези страхотни ванилови ябълки: