Мойта малка дъщеря,
Полина Полина!
Вече е голяма тя,
Полина Полина....
Толкова ми е нежно, и майчино, и щастливо, че ми се иска да литна и да запея.
Като миг се изтърколиха единадесет години и днес моето момиченце е вече на цели 11 години. Много не ми се пише за тортата, но и за нея ще разкажа по-надолу. Първо ще ви разкажа за моята принцеса с невероятен характер, със собствено мнение по всеки въпрос, не се подчинява лесно на чужда воля. Това жена водолей е страшна работа ей. Но в същото време е много нежна и крехка душичка, много мила и обичлива. Много толерантна и добра с всички, а колко е разхвърляна и разсеяна няма да ви казвам, но какво от това. Това е моето момиченце, моето съкровище, моята принцеса и аз я обичам безкрайно! Желая и всичкото щастие на света и успех във всичко!
Сега малко и за тортата ами тя не е една ами две торти, защото ни трябваше торта за целия отбор и за вкъщи. Та мама запретна ръкави и три дни прави торти. То не беше само торти ами и мъфини два вида и поп кейкчета и какво ли още не. Както винаги за рождения ден на Поли все нещо се объркваше, все нещо не се получаваше та трябваше да мисля начин за поправка. Така замислих едно а се получи съвсем друго. Използвах за идея торта Нежност и я доразвих, за да се получи по-голяма и вкусна торта.
Като започвах да правя тортата Поли ме попита:
-Мамо ти знаеш ли кои са ми любимите вкусове за сладкиши?
Аз без да се замисля много казах:
-Шоколад, ванилия и кокос.
Познах само двата, кокос и ванилия, третия бил кафе.
- Знаеш ли колко хубаво мирише в магазинчето до училище където мелят кафе, мммм?
Трябваше да се съобразя поне до някъде с любимите и аромати, но кафе не сложих в едната торта защото трябваше да черпим деца, а може другите да не са като моето.
Необходимите продукти за белия блат: 4 яйца, 100 гр захар, 125 гр брашно, 1 ванилова захар, 20 мл вода.
За кафевия блат: 4 яйца, 100 гр захар, 90 гр брашно, 30 гр какао, 20 мл вода.
За крема: 200 мл прясно мляко, 30 гр пудра захар, 30 гр желатин, 4 жълтъка, 200 гр черен шоколад, 500 мл сметана.
За глазурата: 3 бели шоколада, 30 мл глюкоза, 200 мл сметана.
За глазурата: 3 бели шоколада, 30 мл глюкоза, 200 мл сметана.
За сиропа: 300 мл вода, 200 гр захар, ванилия (или сладко от портокал).
В допълнение имаше и боровинки и горски ягоди от сладко между вкусния крем и топчетата.
За попкейкчетата: 3 яйца, 150 гр захар, 150 гр меко масло, 150 гр брашно, 1 ч л бакпулвер, 1 пак ванилия, кората на 1 лимон и сока му. Поп кейкчетата не се виждат защото ги скрих вътре, зада може като се реже тортата да е по-интересна, ще видим дали се е получило това което исках. Разбийте яйцата със захарта и мекото масло, добавете брашното и бакпулвера, бъркайте с шпатула вече. Накрая добавете лимоновият сок и кората. Изпечете в специален уред или в подходяща форма за мъфини.
Препечени кокосови стърготини за украса и разтопен шоколад.
От продуктите за блатовете по стандартната схема за пандишпан, опекох блатовете на единия ден и ги оставих да се охладят добре.
Направих и Поп кейкчетата да са готови и на втория ден сглобявах тортата след като си приготвих крема.
В допълнение имаше и боровинки и горски ягоди от сладко между вкусния крем и топчетата.
За попкейкчетата: 3 яйца, 150 гр захар, 150 гр меко масло, 150 гр брашно, 1 ч л бакпулвер, 1 пак ванилия, кората на 1 лимон и сока му. Поп кейкчетата не се виждат защото ги скрих вътре, зада може като се реже тортата да е по-интересна, ще видим дали се е получило това което исках. Разбийте яйцата със захарта и мекото масло, добавете брашното и бакпулвера, бъркайте с шпатула вече. Накрая добавете лимоновият сок и кората. Изпечете в специален уред или в подходяща форма за мъфини.
Препечени кокосови стърготини за украса и разтопен шоколад.
От продуктите за блатовете по стандартната схема за пандишпан, опекох блатовете на единия ден и ги оставих да се охладят добре.
Направих и Поп кейкчетата да са готови и на втория ден сглобявах тортата след като си приготвих крема.
Едната торта започнах с кафевия блат от долу а другата с белия, направете както ви харесва. Сложете единия блат в чинията и поставете ринг около него. Сиропирайте и залейте с крем подредете топчетата в крема и леко натиснете. Поръсете боровинките и ягодките, и отново залейте с крем. Сложете втория блат и сиропирайте, така приготвена тортата трябва да отлежи няколко часа в хладилник. След това залейте с глазурата и украсете по ваше желание.
Ако решите да си направите тази торта да Ви е сладко, нека е сладък живота на моята дъщеря!
Честита ви рожденичка! Много радости, здраве и късмет в живота желая на малката чаровница!
ОтговорИзтриванеПрекрасни торти! Поздравления!
Благодаря ти Христинка :)
ОтговорИзтриванеЧестит празник на малката Полина! Направо съпреживях майчините ти чувства, и аз толкова се вълнувам на рождения ден на дъщеря си...
ОтговорИзтриванеДа ти е жива и здрава, много е нежна и красива, а още по-прекрасно е, че си има силен характер! Разбирам, че е спортистка(може би гимнастичка?), а там характера е важен! Тортите са чудесни, а разреза...един път!
Благодаря Ви, Поли тренира спортна аеробика и вече е събрала доста медали.
ИзтриванеЧестито на прекрасното ти Водолейче,много е чаровна,а тортите-разкошни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Роси!
Изтриване