След работа и много набързо как се прави тиквеник? Ами с помощници! Моят помощник е пасатор 6в1 на Russell Hobs.
Тиквата беше настъргана за три минути орехите натрошени за една и то какво остана сглобяването.
Необходимите продукти: 1/2 тиква цигулка или друга месеста, 2 пакета фини кори, 1 ч ч захар, 1 ч ч орехи, по една-две супени лъжици грис за всяко руло, 1 ч л канела, олио за намазване.
Сложете захарта орехите и канелата в блендера и за една минута няма и толкова са надробени и смесени с канелата и захарта.
Намажете кора с олио и отгоре втора кора, пак намажете и трета кора, наръсете с грис, захар с орехи и тиква. Навийте на руло и подредете така всички кори. Намажете отгоре с малко олио и поръсете с захар може и пудра. Печете на 180 градуса за около 40 минути. Като се изпече я завийте с кърпа. Ако обичате сочен тиквеник може да го полеете леко със сок от компот от праскови докато е горещ.
Да Ви е сладко! Весела Коледа!
Няма коментари:
Публикуване на коментар