четвъртък, 25 декември 2014 г.

Ароматна мини баклава





Коледа без баклава и меденки не става. Тази година реших да е такава навита и мъничка.


Необходимите продукти: 500 гр кори за баница, 250 гр масло, 2 ч ч орехи, 1/2 ч ч захар, 1 ч л канела, 1 ч л лимонова кора.
За сиропа: 700 мл вода 700 гр захар, 1 ч л лимонова кора.  


Стопете маслото. Сложете орехите в блендера заедно с канелата захарта и лимоновата кора, за 5-10 секунди са готови, накълцани и смесени.
Намажете кората с масло сложете в тесния край малко от орехите и навийте. Подредете всички кори в тава и намажете с масло и отгоре. Печете на 180 градуса до златисто. Извадете и оставете да се охлади напълно. 
Сварете сиропа и залейте изстиналата баклава. След това нарежете на парченца за една хапка.


Весела Коледа и да ви е сладко!



Ако Ви е харесала рецептата споделете я с бутоните в която мрежа ви се иска!

Няма коментари:

Публикуване на коментар