Рецепта, която си заслужава да бъде направена много пъти с различни плънки и аромати. Както винаги изрядна в мерките и точно обяснение за начина на приготвяне, Йоли ме зарази с този чаен сладкиш още преди няколко месеца направих го тогава , и сега ще направя моя вариант.
Необходимите продукти:
- 80 г меко масло
- 100 г захар
- 2 яйца
- 1 ванилия
- 150 г брашно
- 0.5 ч.л. бакпулвер
- 1 щипка сол
- брашно за доомесване
- кафява захар за поръсване
- 500 г микс от плодове по избор
Разбийте маслото и захарта на крем. Добавете яйцата и портокаловата кора. Пресейте брашното и смесете със сухите съставки. Добавете и тях към масленета смес. Отделете 1 ч ч от тестото. Добавете още малко брашно към останалото тесто и го оформете на мека топка. Сложете я на дъното на формата с хартия, разпределете равномерно по дъното и оформете борд. Надупчете с вилица. Сложете плодовете объркани с кафявата захар върху блата. Върху плодовете разпределете отделеното тесто. Печете на 170 , за 30-40 минути.
Ето и моята версия на сладкиша, за края на зимата. Тъй като все още няма пресни плодове от български производители по това време на годината, реших плънката да е две големи ябълки нарязани на малки парченца и купичка сушени плодове (орехови ядки, фурми, сини сливи, червени боровинки, стафиди и кокос). А това е индивидуална порция за всеки.
За пръв път жертвам цвете от моите Хибискуси за снимка, дано не ми се разсърди дръвчето.
Подарявам Ви и едно красиво цвете, запечатало красотата на лятото! Да Ви е красиво и сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар