Закуска за ценители на меките и нежни сирена.
Необходимите продукти: 125 гр брашно, 250 мл вода, 150 гр кашкавал, 80 гр масло, 4 яйца , 1 щ сол. За пълнежа млечна крема Жоси.
Сложете водата, солта и маслото на котлона да заврат, добавете брашното наведнъж и бъркайте да се получи гладко гъсто тесто. Отстранете от котлона и добавете яйцата едно по едно и накрая 2/3 от настъргания кашкавал. От полученото тесто оформете с щприц или две лъжици малки топчета , върху хартия и на разстояние за да не се слепят. Поръсете с останалият кашкавал.
Печете на 180 градуса за около 35-40 минути без да отваряте. След като се изпекат не бързайте да вадите от фурната, открехнете леко и изчакайте да се охлади постепенно. Като са напълно изстинали отворете малко и сложете по една лъжичка млечна крема на Жоси. Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар