събота, 29 декември 2012 г.

Дърпана баница


Това е първата в живота ми дърпана баница! Много съм гледала как се дърпа по телевизия, на живо и не се престрашавах да се пробвам . Но днес станах с идеята, че това е денят трябва са се пробва нещо ново за мен.


Необходимите продукти за тестото : 350 мл вода, 1щ сол, 1 ч л оцет, 3 с л олио, брашно около 800 грама. Омесих тестото разделих  го на 8 топчета, които леко разточих и оставих да престоят 30 минути намазани с олио. После дърпането става много лесно, аз се замотах малко, защото не го направих върху покривка с която да навивам по-лесно. Всяка кора се наръсва с плънка от  3 яйца и 300 гр сирене Жоси, моето любимо. Навиват се в тава намазана с олио. Пече се на 250 градуса за 30 минути.


Да Ви е сладко!

Ако Ви е харесала идеята споделете я с бутоните под публикацията!


Няма коментари:

Публикуване на коментар