Ароматни, канелени бисквитки с червени боровинки, бадеми и стафиди.
Намерих си тази страхотна рецепта тук http://chefindisguise.com/2011/12/20/mums-persian-cookies-cinnamon-almond-date-cookies-and-a-giveaway/ и веднага реших да я изпробвам но нямах фурми и ги замених с червени боровинки и стафиди . Получиха се много вкусни бисквитки подходящи за кафе или мляко.
А ето и необходимите продукти:
2 и 3/4 чаши брашно
1/4 чаена лъжичка сода за хляб
1/4 чаена лъжичка сол
1 чаша масло
3/4 чаша захар
3 големи яйца
3 супени лъжици мляко на прах
3 супени лъжици канела
2 ч. л. кардамон
щипка индийско орехче (по желание)
1 ч.л. екстракт от ванилия
1/4 чаена лъжичка бадемов екстракт.
2 чаши нарязани червени боровинки и стафиди
1 чаша препечени нарязани бадеми
Цели препечени бадеми за украса
инструкции
В купа се смесват брашното, содата, канелата, кардамона, индийското орехче и солта.
Разбийте маслото захарта в продължение на 1 минута или докато стане на крем.
Добавят се яйцата и ванилия, разбиват се, докато се смесят добре . Намалете скоростта на ниска и постепенно прибавете брашното с другите сухи съставки. Тестото ще бъде меко и много лепкава почти като много гъсто тесто за торти, трябва да устоите на изкушението да добавите брашно
Добавете плодовете и ядките,откъснете малки парчета от тестото,и ги оформете между ръцете си на топчета колкото орех.
Подредете в тава,като оставяте достатъчно място, сложете по едно цяло бадемче на всяко топче
натиснете върху бадема .
Пече се в предварително загрята на 180 C (375 F) фурна на най-ниското ниво до златисто кафяво.
Бележки
Ако ви харесва бисквитките да са хрупкави сложете 1/2 чаена лъжичка сода за хляб, вместо на 1/4 и след като са готови оставете бисквитките в топлата фурна, докато фурната се охлади напълно.
Съхранявайте тези бисквитки в херметически затворени кутии и ще са хубави цял месец.
Няма коментари:
Публикуване на коментар