Крехко, ароматно, вкусно и завладяващо удоволствие. Много лесен и бърз за приготвяне този сладкиш ви става любим от първата хапка, щом го вкусите ви се иска веднага да си направите още един.
След като си направихме сладко от круши и сливи реших, че ще комбинирам тези два плода в някой сладкиш. Не мислих много и бързо забърках маслено тесто като за тарталети идеята ми беше почти готова .
За масленото тесто : 1 яйце , 1 ч захар, 200 гр масло, 300 гр брашно и малко още за доомесване и разточване, ванилия .
За плънката: 4 круши, 5 сливи, 1 ч.ч. захар. Разтопява се захарта до светъл карамел излива се в тавичката в която ще се пече сладкиша. Отгоре се нареждат крушите и сливите нарязани на тънки ( но не съвсем ) резени. Може да направите цял кръг круши и в средата кръг сливи аз ги редувах сливка -крушка . След това в дупчиците между плодовете поръсих цели ядки шам фъстък. А сега е ред на тестото направете малък кръг и го поставете върху плодовете. Притиснете леко и оформете хубаво тестото , не се прави борд защото после сладкиша се обръща. Пече се на 180 градуса до готовност на тестото . Когато е леко златисто е вече готово. Не обръщайте веднага след като го извадите от фурната , защото ще изтече. Но не трябва да е напълно студен защото карамела ще стегне и няма да го извадите .
А сега и една бонус рецепта за мързелив мармалад .