75 гр шоколад,
225 гр кафява захар,
2 яйца,
75 гр масло,
100 мл прясно мляко,
150 гр брашно,
1 1/2 с л какао,
1/2 ч л сода,
1/2 ч л бакпулвер,
1/2 ч л ванилия(захар или концентрат)
За крема:
100 мл сметана,
100 гр тъмен шоколад,
70 гр млечен шоколад или трюфел с аромат на ром,
100 гр маскарпоне.
Сложете млякото, и половината захар в касерола и загрейте. Свалете от котлона и добавете шоколада. Оставете да се разтопи. Разбийте маслото с останалата захар и след това добавете яйцата едно по едно. Пресейте сухите съставки и ги добавете на части, като редувате с шоколадовата смес.
Изсипете в тавичка с хартия на дъното и печете на 160 градуса, до суха клечка.
Извадете и охладете. Разрежете на две платки и намажете с боровинково сладко целият долен блат, като оставите малко ненамазана част покрая. По края намажете с крем. Горната платка намажете с крем съвсем леко и сложете върху другата. Изсипете всичкият крем и измажете целият сладкиш. Поръсете с любими ядки или сушени плодове по ваше желание.
Да ви е сладко!
Ако ви е харесала рецептата, направете си я и споделете с бутоните под публикацията. Може да следите всички нови рецепти и на страничката ми във Фейсбук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар