Шаренко, пролетно и вкусно!
Обикновено в една публикация имам по една рецепта, но тук ще ви дам две или една и половина.
Ще ви представя моята закуска и обяд и вечеря. Да такава съм аз като ми хареса нещо го яма цял ден, хич не ми пука, че е еднакво. Ще получите рецептата за меки пухкави питки които може да ползвате за бургери без проблем и една идейка за разкрасяване на хумуса със скучен цвят.
Необходимите продукти:
200 мл прясно мляко,
350 гр силно брашно,
30 гр захар,
7 гр сол,
1 ч ч течен квас,
1 с л спанак на прах,
1-2 с л маково семе,
50 гр масло.
Смесете брашното, яйцето и млякото оставете за автолиза около30 минути. Добавете кваса, захарта и спанака на прах измесете добре и оставете за още 30 минути. Добавете солта и месете добре около 5-6 минути с миксер. След като си почине 30 минути добавете и маслото нарязано на кубчета и поомекнало на стайна температура. След като се получи гладко меко тесто може да добавите и маковото семе.
Оставете за 30 минути и след това направете поне две разпъвания през 15 минути. Оставете за насипна ферментация покрито с фолио. След като се навдигне оформете 5-6 топчици и ги оставете покрити с кърпа да се навдигнат.
Преди печене може да напръскате с вода или да намажете белтък и да поръсите допълнително с мак.
Печете на 180 градуса до леко зачервяване.
Оставете питките да се охладят преди да ги нападнете.
Тази снимка е на правена на лампа през ноща, затова е ужасна като цвят но исках д авидите колко са плътни вътре, а са супер мекички.
Според мен много добре ще им върви и черен кимион другият път ще им сложа.
Качвала съм рецепти за хумус няколко пъти просто напишете в търсачката на блога "Хумус" и ще ви излезат няколко. В този обикновен хумус аз добавих една пълна чаена лъжичка цвекло на прах, 2 с л чия и 2-3 с л крема сирене.
Може да комбинирате този хумус перфектно с зелен грах, авокадо, краставица или друг свеж зеленчук който обичате.
Да ви е сладко!
Може да следите всички мои публикации и на страничката ми във Фейсбук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар