Всичко домашно е най-вкусно, съгласни ли сте? Изпробвах тези линцери за Коледа останах много доволна от резултата, но не направих хубави снимки затова сега отново реших да ги замеся и да ви ги покажа.
Домашният мармалад е много важен, трябва да е по ваш вкус, ако сте си приготвили любим мармалад през лятото или есента, сега е време да го включите в сладки, торти и рула. Домашните мармалади са нещо много различно от купешките, пълни с плодове подбрани от вас сладки, ароматни и вкусни.
Когато съчетаете прекрасното тесто с прекрасен мармалад, какво се получава?
Уникално произведение :)
Необходимите продукти:
250 гр масло,
1 ч ч пудра захар,
1 ч ч царевично нишесте,
1/2 ч ч олио,
1 яйце,
4 ч ч брашно,
ванилия.
Един буркан мармалад за слепване и пудра захар за поръсване.
Разтопете маслото. Смесете с олиото, яйцето, ванилията и пудрата захар. Добавете нишестето и брашното на части. Омесете тестото и оставете в хладилник за 30 минути. Разточете на кора с дебелина 5 мм. Изрежете с формичка и поставете в тава с хартия на дъното. Печете на 180 градуса за 10 минути. Не препичайте , но и не ги оставяйте съвсем бели.
Слепете охладените сладки с мармалад и поръсете с пудра захар. Прекрасна компания за неделното кафе с приятели.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесала рецептата направете си я и споделете с бутоните под публикацията!
Няма коментари:
Публикуване на коментар