Необходимите продукти:
400 гр нахут от консерва почистен от люспичките,
5 печени червени чушки,
3 с л тахан от кашу Белун,
сол,
1 шепа запечени орехи с обелени люспички,
1 с л сусам,
1 ч л кимион,
6-7 с л зехтин,
2 скилидки чесън,
сока на един лимон,
1/2 люта чушка,
семена фенел.
Запечете леко в сух тиган всички семена.
След минутка разбиване ще имате вкусен дип, на който може да се насладите върху вкусна домашна филийка или да топнете с хрупкави зеленчуци, като краставички или моркови, пред телевизора.
Две думи за тахана от кашу, това е най-нежния тахан, който съм опитвала, толкова е фин че е блаженство за сетивата. Ядките придават нежен аромат и сладникав вкус. Определено ще се изпробва в сладкиши и мусове. направо ме сърбят ръцете да си направя един мус, но сега няма да издавам повече подробности около идеята ми.
Да Ви е сладко!
Може да разгледате целия асортимент продукти на Белун тук, бъдете сигурни, че ще откриете вашия любимец някъде сред тях.
Няма коментари:
Публикуване на коментар