Идеална компания за кафето сутринта!
Снимките са буквално за секунди направени, колкото да има снимка на рецептата, извинете ме за тях, но времето все не ми стига.
Необходимите продукти: 2 яйца, 2 белтъка, 75 гр кафява захар, 75 гр брашно, 30 гр масло, 30 гр тахан от шам фъстък, 1 ч л натурална ванилова захар, 1/4 ч л сода, 1/6 ч л бакпулвер 2 с л квас.
За крема: 1 банан, 4 с л сироп от агаве, 125 гр маскарпоне, 100 мл млечна сметана, 3 гр желатин.
За поръсване отгоре натурално какао.
Разбийте яйцата със захарта на крем, добавете маслото, кваса и тахана, леко разбъркайте. Смесете всички сухи съставки и ги добавете като разбърквате внимателно. Изсипете въф форма за торта с диаметър 18-20см, покрите с хартия за печене и намазана с масло.
Печете на 180 градуса до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади.
За крема пасирайте бананите, като гледайте да не ги правите съвсем на чорба, даже може и на ръка. Разбийте сметаната на меки връхчета и смесете с маскарпонето. Добавете банана и сиропа от агаве и разбъркайте добре. Накиснете желатина и го загрейте да се разстопи. Прибавете и него и разбркайте внимателно.
Разрежете блата на две и поставете едната половина в тортена чиния. Сложете ринг и стегнете. Сипете половината от крема и заравнете. Сложете втория блат и отново залейте с крем. Оставете да стегне в хладилник. Преди поднасяне извадете и премахнете ринга. Поръсете с какао.
Остава само да се насладите на творението си, като мен! Да Ви е сладко!
Ако сте харесали идеята за тази тортичка направете си я и споделете с бутоните под публикацията! Благодаря!
Разбийте яйцата със захарта на крем, добавете маслото, кваса и тахана, леко разбъркайте. Смесете всички сухи съставки и ги добавете като разбърквате внимателно. Изсипете въф форма за торта с диаметър 18-20см, покрите с хартия за печене и намазана с масло.
Печете на 180 градуса до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади.
За крема пасирайте бананите, като гледайте да не ги правите съвсем на чорба, даже може и на ръка. Разбийте сметаната на меки връхчета и смесете с маскарпонето. Добавете банана и сиропа от агаве и разбъркайте добре. Накиснете желатина и го загрейте да се разстопи. Прибавете и него и разбркайте внимателно.
Разрежете блата на две и поставете едната половина в тортена чиния. Сложете ринг и стегнете. Сипете половината от крема и заравнете. Сложете втория блат и отново залейте с крем. Оставете да стегне в хладилник. Преди поднасяне извадете и премахнете ринга. Поръсете с какао.
Остава само да се насладите на творението си, като мен! Да Ви е сладко!
Ако сте харесали идеята за тази тортичка направете си я и споделете с бутоните под публикацията! Благодаря!
jago ayam ayam bangkok jago
ОтговорИзтриване