Луда работа е този кекс, но пък става за всички, които имат алергии към яйца и мляко. Може да се направи с всякакви брашна и безглутенови и обикновени. Може да се направи с различни плодови сокове вместо вода или с кафе. Развихрете въображението си и направете вашия любим вкус.
Идеята взех от тук след, като попаднах случайно на рецептата реших, че ще измисля моя версия.
Получи ми се супер кекс подобен на брауни.
Необходимите продукти:
1 1/2 ч ч брашно (аз сложих 1/4 ч ч бяло брашно и 3/4 ч ч брашно от елда),
3 с л какао,
1 ч ч захар ( аз сложих 200 гр почистени от люспи и костилки фурми),
1 ч л сода,
1/2 ч л сол,
1 ч л оцет,
1 ч л ванилов екстракт,
5 с л олио,
1 ч ч вода,
1 настъргана ябълка от мен.
Пасирайте фурмите с водата и олиото. Добавете оцета и ванилията. Смесете и пресейте брашното със содата и какаото. Добавете сухите съставки на част към течните и накрая настърганата ябълка.
Намажете квадратна тавичка с олио и поръсете с кокосово брашно. Изсипете и заравнете сместа. Печете на 170 градуса до суха клечка. Внимавайте да не препечете и пресушите кекса.
За глазурата: 100 мл сметана, 100 гр тъмен шоколад.
Загрейте сметаната и сложете шоколада на парченца в нея. Бъркайте докато се получи гладка и лъскава текстура.
Да ви е сладко!
Ако ви е харесала идеята за здравословно кексче без яйца, мляко и захар направете си го и споделете с бутоните под публикацията.
Никой не разбра че е без... без... без... чуваше се само мммм.... ммммм... мммм.....!
Ако ви е харесала рецептата направете си я и споделете с бутоните под публикацията.
Можете да последвате сайта ми и страничката във Фейсбук, за да виждате новите ми публикации.
Получи ми се супер кекс подобен на брауни.
Необходимите продукти:
1 1/2 ч ч брашно (аз сложих 1/4 ч ч бяло брашно и 3/4 ч ч брашно от елда),
3 с л какао,
1 ч ч захар ( аз сложих 200 гр почистени от люспи и костилки фурми),
1 ч л сода,
1/2 ч л сол,
1 ч л оцет,
1 ч л ванилов екстракт,
5 с л олио,
1 ч ч вода,
1 настъргана ябълка от мен.
Пасирайте фурмите с водата и олиото. Добавете оцета и ванилията. Смесете и пресейте брашното със содата и какаото. Добавете сухите съставки на част към течните и накрая настърганата ябълка.
Намажете квадратна тавичка с олио и поръсете с кокосово брашно. Изсипете и заравнете сместа. Печете на 170 градуса до суха клечка. Внимавайте да не препечете и пресушите кекса.
За глазурата: 100 мл сметана, 100 гр тъмен шоколад.
Загрейте сметаната и сложете шоколада на парченца в нея. Бъркайте докато се получи гладка и лъскава текстура.
Да ви е сладко!
Ако ви е харесала идеята за здравословно кексче без яйца, мляко и захар направете си го и споделете с бутоните под публикацията.
Никой не разбра че е без... без... без... чуваше се само мммм.... ммммм... мммм.....!
Ако ви е харесала рецептата направете си я и споделете с бутоните под публикацията.
Можете да последвате сайта ми и страничката във Фейсбук, за да виждате новите ми публикации.
Ето и оригинала, който ме вдъхнови:
Ingredients:
1 1/2 Cups flour (all-purpose)
3 Tbsp. cocoa (unsweetened)
1 Cup sugar (All purpose sugar – Granulated Pure Cane Sugar)
1 tsp. baking soda
1/2 tsp. salt
1 tsp. white vinegar
1 tsp. pure vanilla extract
5 Tbsp. vegetable oil
1 Cup water
Preheat oven to 350 degrees F.
Mix first 5 dry ingredients in a greased 8″ square baking pan. Make 3 depressions in dry ingredients – two small, one larger (see #3 in photo below). Pour vinegar in one depression, vanilla in the other and the vegetable oil in third larger depression. Pour water over all. Mix well until smooth.
Note: Oven baking times may vary, be sure to check your cake to make sure you do not over bake.