То било лесно с верния помощник!
Не се колебайте, ако обичате френски макарони, направете си ги сами и се насладете на пресни вкусни топящи се в устата слепени сладки.
Има няколко подчертани думички в поста, обърнете внимание на тях, ако искате добър резултат.
Набавете си нужните продукти и пособия и за нула време ще сте готови.
Необходимите продукти: 145 гр бадемово брашно, 145 гр пудра захар, 100 гр белтъци, 110 гр кристална захар, 25 гр вода.
За слепване:100 мл сметана, 100 гр бял шоколад, 50 гр черен шоколад, 3 с л джандуя, портокалова коричка.
Ще ви трябват още плоски тавички за печена на сладки, хартия за печене или силиконови подложки за макарони, миксер, блендер, сито, шпатула, купа, пош и кръгъл накрайник - дуй, не много голям.
Много е лесно с един уред да си свършиш всичко, само сменяш приставката за нула време си готов с разбиване и блендиране и тн.
Сложете бадемовото брашно и пудрата захар в блендер и ги разбийте добре, за да няма бучици.
Дори и брашното да не е много фино с робота всичко става перфектно!
Добавете 1/2 от белтъците и размесете с шпатула.
Дори и брашното да не е много фино с робота всичко става перфектно!
Добавете 1/2 от белтъците и размесете с шпатула.
През това време в купата на миксера сложете белтъците и разбийте на пяна, добавете горещия сироп на тънка сртуйка, внимавайте да не сипвате върху бъркалките. Продължете да разбивате до меки връхчета.
Добавете част от разбитите белтъци към тежката смес от бадеми и разбъркайте с шпатула. После добавете и останалите белтъци.
Прехвърлете в пош и дресирайте на разстояние едно от друго.
Важно е да държите поша перпендикулярно на тавата, така ще получите равномерни крачета на макароните.
Тупнете тавата няколко пъти в плота, така че да се загладят макарончетата.
Прехвърлете в пош и дресирайте на разстояние едно от друго.
Важно е да държите поша перпендикулярно на тавата, така ще получите равномерни крачета на макароните.
Тупнете тавата няколко пъти в плота, така че да се загладят макарончетата.
Оставете да постоят докато се изсушат отгоре и не лепнат при докосване. Печете на 140 градуса за около 12-14 минути. Наглеждайте ги всяка печка е различна.
Важно! След като ги изкарате от фурната не ги махайте веднага от хартията. Оставете ги да се охладят!
Отлепете и сглобете с ганаш или каквото сте решили.
Моите са с джандуя и два вида ганаш, черен и бял.
Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала рецептата, направете си ги и споделете с бутоните под публикацията!
За всички,
които не са чели предните ми постове :)
Трябва да ви се похваля и аз като малките деца... ама много съм щастлива, отново съм номинирана тази година за наградите на Блоговодител. Номинирана съм в четири категории, което прави още по-голямо моето щастие,"Топло от кухнята", "Сладко удоволствие", "Жител на света" и "С аромат на ванилия". Сега ако желаете може да се включите в гласуването за наградите на публиката, и да гласувате за "САМО ЗА ГЛАДНИ", за един от вас ще има и награда! Гласувайте ТУК:https://kulinarninagradi.com/ Благодаря Ви предварително!
Няма коментари:
Публикуване на коментар