Това е рецепта която си сглобих от няколко други, идеята ми беше да получа много богат вкус и аромат различен от козуначения. Да бъде спер нежна текстура и невероятен вкус. Ами мога да ви кажа че успях. За мен резултата е точно такъв. Невероятен.
Отново използвах формите на фирма Мико 12, нямам думи да изкажа колко съм доволна че ги открих.
Може да ги направите в индивидуални, малки формички за мъфини или в кексови форми. От това количество тесто се получават 12 големи мъфина и 2 двойни формички като тези за кекс.
Страхотни за закуска, мекички и пухкави, не мога да се спра да ги хваля 😉. За фъстъченото масло съм правила пост преди време може да надникнете и да видите как да си го направите сами. Може да го направите и с щипка сол вместо с мед, зависи как ви харесва сладко или солено.
Необходимите продукти: 600 гр силно брашно 11-12% протеин, 3 яйца, 150 гр квас, 180 гр захар мусковадо, 200 мл мляко, 90 гр масло, портокалова кора, 1/2 с л ром, 5 гр сол, 1 ч л натурална ванилова захар.
За плънката: 100 гр фъстъчено масло, 100 гр краве масло, 100 гр пюре от сладък картоф, 6-7 с л пудра захар, 1 ч л био портокалова кора, 20 гр бадемово брашно.
Всички продукти се пасират и пълнежа е готов.
За поръсване при ламинирането 1 с л какао.
Сложете всички течни съставки без маслотот в купата на микксера, добавете захарта и разбийте да се разтопи. Добавете брашното и ароматите и омесете докато се усвои брашното. Оставете за 30 минути. Добавете кваса и месете 8 минути. Оставете за 30 минути. Добавете солта и маслото омесете добре. Оставете за 30 минути.
Направете две разпъвания и згъвания през 30 минути и оставете за 2-3 часа на стайна температура да втаса.
Сложете на плота и разстелете на корасгънете на плик и оставете за 15 минути да почине. Разделете на две и оформете две топки. Разточете на правоъгълна кора с дебелина 0,5см.
Намажете внимателно с плънката и поръсете с какаото.
Прегънете на три, като сгъвате двата края към средата.
Леко разточете и сгънете отново към средата. Точно както се прави многолистно тесто.
Намажете внимателно с плънката и поръсете с какаото.
Прегънете на три, като сгъвате двата края към средата.
Леко разточете и сгънете отново към средата. Точно както се прави многолистно тесто.
Оставете в хладилник да се охлади поне за 3 часа.
Разточете намажете с олио и навийте на руло.
Нарежете и подредете в тавичка с хартия на дъното.
Може да се изпекат и във формички за мъфини.
Оставете да втасат покрити с фолио и кърпа.
Намажете с яйце, поръсете с фъстъци и захар. Печете на 180 градуса за около 25 минути.
Да Ви е сладко!
Ако са ви харесали моите пънчета направете си ги и споделете с бутоните под публикацията.
За всички,
които не са чели предните ми постове :)
Трябва да ви се похваля и аз като малките деца... ама много съм щастлива, отново съм номинирана тази година за наградите на Блоговодител. Номинирана съм в четири категории, което прави още по-голямо моето щастие,"Топло от кухнята", "Сладко удоволствие", "Жител на света" и "С аромат на ванилия". Сега ако желаете може да се включите в гласуването за наградите на публиката, и да гласувате за "САМО ЗА ГЛАДНИ", за един от вас ще има и награда! Гласувайте ТУК:https://kulinarninagradi.com/ Благодаря Ви предварително!
Много ме заинтригува с тази плънка от сладък картоф! Ще пробвам непременно :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеАз много картофи слагам напоследък в хлябове и понички и какво ли не, но за плънката го използвам за пръв път. Всъщност придава хидратация вкуса не е силен и няма да усетиш нещо много различно. Ако желаеш може да добавиш махлеп аз съжалявам, че не сложих мислих, че ще е прекалено в комбинация с фъстъченото масло. Успех!
Изтриване