Необходимите продукти: 310 гр бяло брашно, 200 гр квас плодов, 170 мл прясно мляко, 3 с л зехтин, 8 гр сол, 1 ч л кафява захар или мед.
Замесете тесто от изброените продукти без солта, аз го месих на ръка. Оставете да постои около час, разтегнете и прегънете няколко пъти. Отново оставете да стои 30-60 минути забелязах, че като се застуди времето става по бавничко. На второто разтягане слагам солта. След третото разтягане оставям за 3 часа след това оформям и оставям за през нощта на стайна температура. На сутринта пека 20 минути в съд загрят с капака на 230 градуса, и още 20 минути 190 градуса без капак.
Да Ви е сладко!
Хайде не му се чудете толкова на този квас, ако искате пишете ще ви подаря, ако сте от Пловдив.
Няма коментари:
Публикуване на коментар