От кога си точа зъбките за тези вкусотии, почвам да ги правя и даже не знам как се казват.
Гледам в нета и пиша едно заглавие пък дано да не съм сгрешила.
Рецептата видях във фейсбук: https://www.facebook.com/saved/?cref=28
Необходимите продукти: 700 мл вода, 1 суха мая Д-р. Йоткер, 1 ч л захар, 2 ч л сол, 1 кг брашно, 250 гр масло.
Замесете тесто с продуктите без маслото. Оставете го да втаса и го разделете на топки като детско юмруче, стават около 16 бр. Разточете всяка топка на кора с диаметър приблизително 45-50см намажете с разтопено масло, завийте на руло и след това на охлювче. Всяко такова разточете на кора с диаметър 20см печете в сух тиган. Намажете с масло и подредете едина върху друга. Завийте с чиста кърпа. Сервирайте с айрюн и сирене или със сладко както ви харесва.
Можете да направите и с плънка както е показано на клипчето: https://www.facebook.com/saved/?cref=28
Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала идеята направете си ги и споделете с бутоните под публикацията!
Напишете коментар и споделете мнението си за рецептата 😊
Разкош, Любче!
ОтговорИзтриванеОставям всичката си работа у дома и пристигам :)))Трудно се устоява на тази гледка :)
Поздрави и прегръдки!
Винаги когато пожелаеш си добре дошла, те стават за нула време :) Поздрави и от мен!
ИзтриванеОригиналната рецепта е със сирене и след като са готови се мажат с масло.Печат се на пирустия(ламарина)ако сте на село
ОтговорИзтриване