Какво да си направим за закуска? Нещо пухкаво, ароматно, различно. Понички ми се хапват отварям Блоговодител пиша понички и готово, една камара рецепти за понички. Спрях се на тези, защото са интересни,като форма и ми изглеждат вкусно. Знам че мога да разчитам на рецептите на Танчето и направо правя двойна доза :)
Необходимите продукти: 250 грама брашно, 1 яйце, 60 милилитра пълномаслено мляко, 10 грама прясна мая, 3 супени лъжици захар, 2 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици ароматен ром, 1 щипка сол, слънчогледово олио за пържене, пудра захар за поръсване.
Единственото нещо което промених в рецептата беше, масло вместо зехтин и малко ванилия.
Смесете брашното със солта.
Разтворете маята в топлото мляко и добавете захарта, разбъркайте.
Разбийте яйцето за кратко и добавете рома и зехтина.
Изсипете всички съставки в брашното и замесете гладко и нелепнещо тесто.
Оформете тестото на топка и го поставете в купа намазана олио.
Покрийте го с найлон и го оставете да втаса за 2 часа.
Разточете тестото на правоъгълник.
Нарежете го на правоъгълници около 7x4 сантиметра всяко.
Разрежете всяко парче по средата и оформете поничките като промушите единият край през дупката, за да се усуче.
Да Ви е сладко!
Можете да комбинирате с йогурт с боровинки, ще ви напиша как точно да си приготвите и него.
Смесете 500 мл йогурт с 150 мл разбита млечна сметана, портокалови корички, 4 с л пудра захар, 3 с л сладко от боровинки, сока на 1 лайм.
Оставете във фризера за 1 час, разбъркайте и отново оставете да замръзва.
Можете да комбинирате с йогурт с боровинки, ще ви напиша как точно да си приготвите и него.
Смесете 500 мл йогурт с 150 мл разбита млечна сметана, портокалови корички, 4 с л пудра захар, 3 с л сладко от боровинки, сока на 1 лайм.
Оставете във фризера за 1 час, разбъркайте и отново оставете да замръзва.
Няма коментари:
Публикуване на коментар