Раз, два, три и ядене стъкми.
Ако си приготвите съставките предварително, това ядене просто става за минуути, а е такава вкусотия, че си облизвате чинийката до последното оризче.
Необходимите продукти: 2 тиквички настъргани и изстискани, 1 купичка ориз басмати сварен по указанията и охладен, копър, 1 ч ч кайма леко запържена да стане на парченца, сол ,черен пипер, 4 яйца, 150 гр сирене, 150 мл кисело мляко, 1 скилидка чесън по желание, пармезан и чедър за поръсване.
Смесете всичко в купа, изсипете в тавичка намазана с олио и поръсена с брашно. Печете до златисто по крайчетата. Наръсете обилно с настърган чедър и пармезан. Поръсете с пресен магданоз или копър.
Може да сервирате с чеснов сос, аз не сложих в запеканката и това беше моето предложение. Използвайте басмати, той има специфичен аромат, и не се слепва. Става супер ронливо не кашаво и блудкаво, както се получава с друг вид ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар