Необходимите продукти: 250 мл вода, 100 мл прясно мляко, 1 яйце, 30 мл зехтин, 30 гр захар, 8 гр сол, 20 гр мая, 700 гр брашно, 1 с л сусамов тахан.
Замесете меко тесто от продуктите и оставете да втаса за около 40 минути на топло. Разделете на 12 топки и оформете фитили които усуквате като мартеничка. След това свивате на кръгче и притискате леко крайчетата.
За топинга: 100 мл вода, 2 с л петмез, сусам.Може да запечете сусама прредварително на сух тиган или във фурната.
Смесете водата и петмеза в купичка.
Топвайте гевречетата първо в течността и после в сусама. Подредете в тавичка с хартия и оставете да се навдигнат за 10 минути. Печете на 200 градуса до златисто.
Топвайте гевречетата първо в течността и после в сусама. Подредете в тавичка с хартия и оставете да се навдигнат за 10 минути. Печете на 200 градуса до златисто.
Може да хапвате в кобинация със сладко и солено или просто да си гризнете натурално геврече с невероятен аромат на сусам.
Да Ви е сладко!
Ако ви е харесала идеята за гевречетев празничния ден, направете си ги и споделете с бутоните под публикацията.
Няма коментари:
Публикуване на коментар