неделя, 14 май 2017 г.

Мариновано свинско контра филе



Вечеря аламинут, само трябва да се планира едно мариноване.

Необходимите продукти: 400 гр свинско контра филе нарязано на пължолки с дебелина ~8мм
 За маринатата: 1 с л горчица Bornier, 1 ч л мед ,сока на 1/2 лимон, 5 с л зехтин, сол ,черен пипер, кимион, 1 с л бърбън, чесън по желание.
Смесете всички подправки и разбъркайте добре. Сложете пържолките в маринатата, завийте с домакинско фолио и оставете в хладилник за няколко часа. 



За гарнитурата: 1 ч ч ориз басмати, 1/2 ч л рас ел ханут, 1/2 ч л сол, 4-5 с л зехтин или олио.

Само като препоръка този ориз на Крина е отличен.
Измийте ориза добре и го оставете да се накисне за 15 минути. Изцедете и добавете 1,5 ч ч вода, 1/2 ч л сол, 1/2 ч л  рас ел ханут, 4 с л зехтин. Оставете на котлона да заври, след което намалете на най-ниската степен и оставете за 10 минути.




За зеленчуците: 1 ч ч зелен грах, 2 червени чушки, 2 глави червен лук, 1/2 ч ч бира, 1/2 ч л сол, 1/2 ч л рас ел ханут, 4 с л зехтин.

Запържете пържолките за минутка-две от двете страни в малко зехтин и ги извадете. Сложете зеленчуците да се запържат за кратко добаввете подправките и след като омекнат леко, добавете бирата. Като се редуцира върнете месото за двеминути при зеленчуците.

Ястието е готово може да сервирате с нарязан див лук или магданоз за свежест.


Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесало моето предложение направее си го и споделете с бутоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар