Благодаря на Жанета за споделената рецепта http://ve-gea.blogspot.bg/2014/01/blog-post.html
Продукти:
2 яйца,
1 к ч захар = 90 гр,
1 к ч мед= 140 гр,
1 к ч зехтин = 60 гр,
1 к ч олио= 60 гр,
7 к ч брашно= 360 гр,
10 гр. бакпулвер,
1/2 ч л канела= 2,5 гр
от мен сложих и малко подправка за меденки.
Глазура:
250 гр шоколад, 2 с л олио.
Приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем. Добавяме меда на тънка струйка, като продължаваме да разбиваме сместа.
Прибавяме постепенно олиото и зехтина, разбиваме докато го поеме.
Прибавяме канелата, а след това брашното, смесено заедно с бакпулвера, като бъркаме с лъжица докато се получи еднородна смес.
Оставяме да почине 10 минути и включваме фурната да загрее на 170С с вентлатор.
Аз поствих сместа в пош и ги оформих много лено, станаха еднакви и много бързо. В тава с хартия на дъното и на разстояние една от друга.
Изпечените и охладени меденки можете да слепите с мармалад получава се много добре, защото не са толкова сухи. Съхранявайте в кутия.
Да Ви е сладко!
Ако сте харесали идеята споделете с бутоните под публикацията!
Няма коментари:
Публикуване на коментар