вторник, 14 юни 2016 г.

Пилешка бохчица


Бързо, лесно, вкусно!


Необходимите продукти: бяло пилешко месо, патладжан, домат, чушка лук ,магданоз, чесън, кашкавал, тиквичка, сол, зехтин.


Пилешкото месо нарежете на малкии хапки и леко запечете на тиган със зехтин. 


Минете зеленчуците през тигана с малко зехтин и сол.


 Патладжана нарежете на филийки и с него направете основата на бухчата. Отгоре сложете резенчета домат, после пилешкото месо леко запечено. Върху него сложете чушката и лука. Отгоре парченца тиквичка и магданоз. За една бухчица ви е необходима една мъничка скилидка чесън, пуснете я цяла, тя ще си свърши работата. Отгоре върху зеленчуците сложете дебеличко парче кашкавал. Загърнете патладжана и намажете лекичко със зехтин. Печете около 300 минути докато остане на мазнинка.


Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала моята идея и имате зеленчуци в градината, направете си я и споделете с бутоните под публикацията! 


Вижте само как цвърчи на масата!


Можете да следите моите щури идеи и тук :)

3 коментара:

  1. Браво! Възхитително предложение!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна бохча!
    Само да си имах и градинка...със зеленчуци...и пиленца, свободно щъкащи:)
    Но ще приготвя тази вкусотия с продукти от магазина.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. При мен почти всичко е домашно, за което благодаря на татко и прекрасната жена до него, която не ми е майка, но много добра и грижовна към мен точно като майка.

      Изтриване